Evinize Modern Bir Hava Katın: 2021 Dekorasyon Trendleri

2020’nin sona ermesiyle hayatımızda önem kazanan kavramlar da değişti. Evde kalmanın ve güvende hissetme ihtiyacının artmasıyla, ev dekorasyon ve iç mekan tasarımlarında da post-modern fikirlerin öne çıkmaya başladığını gördük. Hijyen, doğallık ve konfor gibi kavramların 2021 trendlerinde nasıl etkilere sahip olduğunu inceledik.

1. Çok Amaçlı Mutfaklar

Bütün bir yılı evde geçirdikten sonra, yaşam alanlarımızın fiziksel ve psikolojik sağlığımız üzerindeki büyük etkilerinin farkına vardık. Özellikle de mutfaklar ailelerimizle en çok vakit geçirdiğimiz alan haline geldi. Dolayısı ile pratik bir iç mekan tasarımı olarak mutfak adaları 2021’in en trend mekan tasarımları arasında yerini aldı. Hem yemek hazırlarken kullanılan ekstra bir alan, hem çalışma alanı hem de çevresinde keyifli vakit geçirilecek bir yemek masası olarak çok işlevli bir yapı olan mutfak adaları bu senenin, revaçta iç mekan tasarım unsurlarından biri.

2. Doğal Renk Tonları ile Doğa Evinizin İçinde

Özellikle bakır tonlarının ve yeşil yapraklı ev bitkilerinin mekanlara doğal ve ferah bir soluk getirirken, zemin ve duvarların temiz görünümlü olması da bu senenin ev dekorasyon trendlerinden.  Doğala dönüş temasının 2020’li yılları dekorasyon trendleri bakımından domine edeceği varsayılıyor. Öyle ki “Grandmillenial” tarzını özellikle kişisel yaşam alanlarımızda daha da çok göreceğimiz şimdiden belli.

3. Zemin ve Yüzeylerin Hijyenik Görünümü

Zeminler, iç mekan tasarımlarının en önemli unsurlarından biri.

Çoğu zaman gözden kaçsa da mekanın havasını ve temel tasarımını derinden etkiliyor. 2021’nin en önemli konseptlerinden biri olan hijyen ise işte bu noktada devreye giriyor.

Çünkü, kuvars zeminler iç mekan hava kalitesini bozan herhangi bir gaz salınımı gerçekleştirmez.

Hem hijyen hem de şıklık açısından avantaj sağlarlar. Belenco’nun doğal tonlardaki kuvars yüzey ürünleri mutfak, banyo ve iç mekan tasarımlarında hem doğal hem de şık bir görünüm sağlarken, kuvarsın gözeneksiz yapısı sayesinde de kolay temizlenebilir ve hijyenik olacaktır.

4. Doğanın Eşsiz Dokuları Evinizde

Yine doğaya dönüşün bir parçası olarak, hem ahşap dokular hem de yer kabuğunun oluşturduğu damarlı dokular yükselişte. Doğal renkleri, sıcak sarı tonlarında renk geçişlerine sahip gri damarlı kuvars yüzeylerle bir araya getirerek mekana boyut kazandırması ve iç açıcı ortamlar oluşturması 2021’in en çok tercih edilen tasarım trendleri arasında olacaktır. Bunun yanında duvarlar ve eşyalar arasında renk zıtlıkları ve doku farklılıkları ile evlerinize modern bir soluk getirebilirsiniz.

5. Balkonlu Mutfakların Pratik Kullanımı

Evlerimizin temiz havaya açılan güvenli kapıları balkonların değerini geçtiğimiz sene daha iyi anladık. Eğer bir de balkonunuz mutfağınızdaysa çok şanslısınız çünkü bu sene balkonlar değerleniyor. Özellikle sıcak havalarda, sofralarınızı balkonlara taşıyarak samimi ortamlar oluşturabilirsiniz. Mutfak balkonunuz kapalıysa da endişelenmeyin, kapalı balkonlar da muhteşem kış bahçelerine dönüştürülebilir. Balkona yerleştireceğiniz doğal dokulu bir masanın üzerine yerleştireceğiniz birkaç yeşil ev bitkisi ve yıllar içinde duvarları kaplayacak sarmaşıklar mekana rahatlatıcı ve serin bir hava katacaktır.

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN