Gelecekten Bir Parça: Evinizde Fütürizm Etkileri İçin Fikirler

Fütürizm, diğer bir adıyla gelecekçilik, bundan yaklaşık yüz sene önce İtalya’da ortaya çıkmış olmasına rağmen bugün hala hayatlarımızı ve yaşam alanlarımızı etkileyen bir akım. Her türlü sanat alanını, özellikle de mimari, moda ve endüstriyel ürünleri etkilemiş olan bu akım, 80’lerden sonra yeniden gündemde ve sezonun son trendleri de bu akıma göre şekillenmeye başladı. Özellikle de 2021 ev dekorasyonu ve yaşam alanı tasarımlarında sık sık gözümüze çarpan bu akımı inceledik. Evlerimizde ve yaşam alanlarımızda geleceğin iç mekan tasarımlarını da şekillendirecek gibi görünen bu akımı nasıl yakalayabileceğimizi inceledik.

Aslında fütürizm deyince aklımıza ilk olarak uzaylılar, uçan arabalar, birbirini takip eden keskin hatlar ve yuvarlak boşluklar gelse de, fütürizm kendini daha başka bir çok alanda gösteriyor. Son 10 yıldır, evlerde ve ofislerde akıllı eşyalar, bir tuşla açılıp kapanabilen perdeler, bitkilerinizi sizin için sulayan zaman ayarlı saksılar ve daha birçok endüstriyel ürün aslında geleceğin hiç de uzak olmadığını bize anlatıyor. Fütürizm demek sadece elektronik eşyalar demek değil tabii ki. Elektronik olmayan fakat son teknoloji ile hayatlarımızı kolaylaştırmak için bize sunulan pek çok ürün saymak mümkün. Belenco Kuvars Yüzeyler, bu teknoloji harikası ürünlerden sadece bir tanesi.

Belenco Kuvars Yüzeyler, %90’ın üzerinde kuvars minerali içeren, üstün nitelikli polimerlerden imal edilmiş, çizilme ve aşınmaya karşı yüksek dayanıklılığa sahip, kimyasallara dayanıklı ve, teknoloji harikası gözeneksiz yapısı ile hijyenik ve lekelere karşı dirençli yüzeyler olarak, mutfak ve banyo tezgahlarında, zeminlerde, mutfak ve banyo evyelerinde, mutfak tezgah aralarında ve hatta duvar ve cephe kaplama uygulamalarında karşımıza gelecekten bir parça olarak çıkıyor. Minimum bakım gerektiren Belenco Kuvars Yüzeyler, olağanüstü performansa sahip, fütüristik yüzeyler olarak, ev ve yaşam alanlarımızda da gelecekten bir parça olarak yer ediniyor.

Gizlenmiş Aydınlatmalar

Özellikle mutfak ve banyo gibi parlak yüzeyleri seven mekanlar için gizlenmiş aydınlatma, tasarımı geleceğe taşıyan bir detay olabilir. Mutfak dolaplarının altına ya da içlerine yerleştirilen gizli aydınlatmalar, parlak yüzeylerden yansıyarak mekanın hem aydınlık hem de teknolojik görünmesini sağlayacaktır.

Tabii ki Belenco uygulama örneklerinden Aizano ’nun beyaz mutfak dolaplarıyla tamamlanmış ve dolapların altına yerleştirilmiş gizli aydınlatma ile taçlandırılmış bu uygulama fotoğrafı en iyi örneklerden biri olacaktır.

Dekorda Devamlılık Sağlamak

Dekorda devamlılık sağlayarak oluşturulan sade bütünlük de fütüristtik mekanların olmazsa olmazı.  Örneğin, banyolarınızda duvar ve zemin uygulamasının aynı malzemeden olması, mekanda hem hijyen algısını kuvvetlendirir hem de tutarlılığı pekiştirerek gözü yormayan bir görünüm oluşturur.

Devamlılığın da sınırlarını seçeceğiniz kenar profilleri ile tanımlayabilirsiniz. Fütüristik bir görünüm için seçeceğiniz kenar profilinin odanın genel köşeli havasına uymasına dikkat edebilir ya da yüzey materyalini ortaya çıkarmak istiyorsanız, genel havanın aksine kenar profillerini daha yumuşak seçebilirsiniz. Keskin çizgilerin belirlediği mekanda yumuşak bitişler, geleceğe yönelik görünümü sağlamanızda önemli bir faktör olacaktır.

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN