Beyaz Mutfakların Cezbedici Güzelliği: Dekorasyon Önerileri

Beyaz mutfaklar sade ve steril görünümleriyle yıllardır en çok tercih edilen mutfak dekorasyon trendlerinden. Küçük ve karanlık bir mutfağa sahipseniz yenileme yaparken beyaz mobilya, mutfak dolabı ve yine beyaz yüzeyler tercih etmek mekana ferahlık katabilir. Beyaz mutfaklar için dekorasyon önerilerini bu yazımız altında topladık.

Beyazın Elli Tonu

Beyaz renk bize çoğu zaman saflığı, yaratıcılığı ve temizliği çağrıştırmıştır. Bu nedenle mutfakta, yaratıcılığa ve temizliğe en çok ihtiyacımız olan yerde beyaz tonların kullanımı artık bir klasik haline geldi. Beyaz mutfak masası ve tezgahlar, mutfağınıza taze bir minimal hava katacaktır. Masayı ve tezgahı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur yüzey materyallerinin leke tutmaz ve kolay temizlenebilir olmasıdır. Belenco Carrara Luca  tam size göre olabilir!

Beyaz Mutfak Dolapları ile Düzenli Görünüm

Mutfak dolapları mutfağın tasarımda öne çıkan öğesi olarak oldukça önemli bir amaca hizmet eder: Düzen. Renk, tarz ve büyüklük olarak tezgahlar ve diğer yüzeylerle ne kadar uyumlu olduklarına göre mutfağın stilini ortaya çıkarırlar. Üstelik açık renklerde mutfak dolapları tercih etmek, koyu yüzeylerde görünmeyen lekeleri de gösterdiği için temizliği daha kolay olacaktır. Ancak, mutfak dolaplarının dış görünüşü kadar içlerinin işlevselliği de önemlidir. Bu yüzden mutfak dolabı seçerken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak sizlere en uygun saklama çözümünü seçmenizde yarar var.

Tezgahlarınızda Meleksi Masumiyet

Son zamanlarda mutfaklarda beyaz ve beyaz tonlu tezgah kullanımı çok popüler! Mutfağınız baştan aşağı beyaz olmasa bile, beyaz bir mutfak tezgahı tercih etmek mutfağınıza bir karakter katacaktır. Beyaz tezgahlar hemen her renkle uyumlu olduğu için de mutfağınızda hangi dekorasyon stili hakim olursa olsun klasik beyaz tezgahınız temizlikle parlayacaktır. Belenco’nun beyaz ve beyaz tonlarındaki tezgah taşlarına göz atmak isterseniz, 2021 katalogunu inceleyebilirsiniz.

Modern Bir Karar: Kontrast

Uzun zamandır beyaz bir mutfağınız varsa ve ufak bir değişiklik arayışı içerisindeyseniz zıtlıkların uyumundan destek alarak mutfak tezgahınızı koyu kontrast tonlarıyla yeniden dekore edebilirsiniz. Beyaz mutfak dolaplarıyla muhteşem bir uyum yakalayan siyah kuvars tezgahlar, mutfağınızda keskin ve modern bir çizgiye bürünebilir. Dramatik bir görüntü elde etmek için mutfak dolaplarının kulplarını gri tonlarında da seçebilirsiniz. Aynı kontrastı metalik renklerdeki mutfak sandalyelerinizle de sağlayabilirsiniz.

Belenco’nun eşsiz yüzey renklerini incelemek için Belenco 2021 kataloğuna bir göz atın!

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN