Ödüllü Tasarım Calacatta ile 4 Taze Dekorasyon Fikri

İtalya’dan gelen bir mermer çeşidi olan Calacatta mermeri, beyaz renk üzerindeki gri veya siyah damarların uyum içerisinde dağılım göstermesi ile yakalanan zarif desenin tüm yüzeye yayılması ile oluşan bir doğal taştır. Oldukça estetik görünen Calacatta’nın dünyanın en çok tercih edilen mermer çeşitlerinden biri olmasına şaşırmamak gerek. Yaşam alanları ve mimari projeler için lüks bir hava yakalamak adına çok tercih edilen bir doğal taş olsa da Calacatta mermerinin temizlik, koruma ve bakım işlemleri için de oldukça maliyetli olduğu söylenebilir. İşte bütün bu zahmeti ortadan kaldırarak fakat Calacatta mermerinin o meşhur estetik güzelliğini koruyarak ortaya çıkardığımız Belenco’nun Calacatta ürünlerini sizler için taze dekorasyon fikirleri ile derledik.

1. Calacatta Veneto

Belenco’nun 2020 yılında dört tasarım ödülü birden almış tasarımı, Calacatta Veneto, kalın ve koyu renk damarlı tasarımıyla beyaz renk üzerinde muhteşem bir uyum sahneliyor. 2020 yılında German Design Award, German Innovation Award, Iconic Awards Innovative Interior ödüllerini kucaklamış olan bu tasarım, şüphesiz Calacatta mermerinin lüks ve ihtişamlı görünümünü korurken, leke tutmayan ve hijyenik yapısı ile yaşam kalitenizi arttıracak şekilde dizayn edildi. Calacatta mermerine kıyasla çok az bakım gerektiren ve doğal ışıltısını uzun süre koruduğu için herhangi bir koruyucu kimyasal ya da cilaya ihtiyaç duymayan bu tasarım, yaşam alanlarınıza da şıklık ve konfor getiriyor.

İyi aydınlatılmış ya da güneş alan mutfaklarda, uygun renklerle kullanıldığında doğal görünümlü ve ferah bir atmosfer yakalayabileceğiniz Calacatta Veneto tasarımı, koyu mavi ile kullanıldığındaysa kesinlikle doğal ve organik görünüyor. Daha sıcak bir hava katmak için altın sarısı, daha “cool” ve profesyonel bir hava katmak için gümüş rengi dolap kulplarıyla ve mutfak muslukları ile taçlandırabilirsiniz. Özellikle bu tasarımda, mutfak tezgah arasında da Calacatta Veneto’nun kullanılması, mutfağa bir devamlılık, organik bir doku ve modern bir görünüm kazandırmış.

2. Calacatta Verona

Calacatta Veneto’dan farklı olarak Calacatta Verona ‘nun tasarımında damarlar daha ince ve daha açık gri. Bu sebeple sadeliği ve doğallığı ön plana çıkarma amaçlı mutfak tasarımlarında mükemmel seçim olabilir.

Koyu renk mutfak dolapları, parlak bakır rengi kulplar ve eviye bataryası ve dekorasyonu tamamlayacak dekoratif objeler ile hayallerinizdeki mükemmel mutfak görünümünü yakalayabileceğiniz bir tasarım.

Kolay kullanımı, sürdürülebilirliği ve çevre dostu olması sebebiyle de tercihiniz olacak bu tasarım, mutfaklarınızda tamamlayıcı bir doku oluşturmak için bire bir.

3. Calacatta Victory

Eğer, mutfağınızda altın renk geçişleri ile gri damarlı ve bol ihtişamlı bir tasarım görmek istiyorsanız Calacatta Victory tam size göre! Beyaz zemin üzerinde açık gri damarlarlar ve altın rengi geçişlerin olduğu bu tasarım, yaşam alanlarınıza ve mutfaklarınıza zengin ve kendinden emin bir hava katmak için var. Yüzeyindeki damarları daha da öne çıkarmak için mutfak tasarımını altın renkli detaylar ile boğmak yerine açık gri ve beyaz tercih etmek ve hem tezgah arkasında hem de mutfak adasında Calacatta Victory kullanmak, mutfakta bir bütünlüğe ulaşmak için harika bir yöntem.

Mutfak dolaplarında kullanabileceğiniz gizli aydınlatmalarla da Calacatta Victory’nin kendine özgü ışıltısı öne çıkarabilir, böylece mutfak dizaynınızda mükemmel bir bütünlük yakalamış olursunuz.

4. Calacatta Venezia

Calacatta ürünlerinin en yenisi Calacatta Venezia, kendini bembeyaz zemin üzerinde kalın ve gri damarlarla gösteriyor. Calacatta Veneto’ya göre daha kalın gri damarları olan Calacatta Venezia, birkaç dokuyu bir arada kullanmak için mükemmel bir tamamlayıcı görevi görebilir.

Mutfaklarda minimalizimden uzaklaşıp, dokuları bir araya getirerek modern fakat geleneksele göz kırpan yerleştirmeler için Calacatta Venezia en uygun yüzey olabilir. Mutfak adalarında, mutfak tezgahı ve tezgah arkasında bir arada kullanarak hem kullanımı kolay, hem hijyenik hem de estetik bir tercih yapabileceğiniz Calacatta Venezia tasarımı, fransız köy evi mimarisini de en güzel yansıtabileceğimiz yüzey olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer Calacatta tasarımlarına göre daha belirgin damar yapısı, mutfak ve yaşam alanlarının tasarımlarında, diğer öğelerde daha çılgınca hareket edebilmenize olanak sağlıyor ve mekanı özgürleştiriyor.

Calacatta Venezia ile her renk ve desen uyum sağlayabilir ama bizim favorimiz kesinlikle su yeşili tonlarında duvarlar, açık renk ahşap parke zemin ve gri mutfak dolapları  bir araya getirilerek doğal dokuların göz önüne serildiği bu tasarım.

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN