Belenco ile Yılın Renkleri: Mutfak ve Banyo Dekorasyon Önerileri

Pantone Renk Enstitüsü, her sene Aralık ayında yılın rengini belirlerken, PANTONE kartelasında yer alan renkler içerisinden dikkatli değerlendirmeler ve analizler sonucunda, yılın sosyolojik, psikolojik ve siyasi şartlarını da göz önünde bulunduruyor. 2021’e girerken de bu senenin renklerini “Ultimate Grey” ve “Illuminating” olarak belirledi. Gelin bu renkleri 2021 yılında mutfaklarınıza ve banyolarınıza nasıl uygulayabileceğinize bir göz atalım:

Umudun Rengi Sarı

Mekana bir kimlik kazandırmanın en hızlı yolu renklerin gücünden faydalanmaktır. Her mekanın bir enerjisi vardır ve bu enerjiyi renklerle güçlendirerek mekana yansıtabiliriz. Sarı enerji veren bir renktir ve mutfak ya da banyo gibi alanlarda vurgu rengi olarak kullanıldığında yaşam alanına yeni bir nefes getirir. Sarı ya da kırmızı gibi canlı renkleri her zaman gri ya da bej gibi nötr tonlarla dengelemek gerektiğini de unutmamak lazım. Örneğin, mutfağınızda sarı rengini mutfak dolaplarınızda öne çıkarıcı renk olarak kullanırken tezgahınızı mekansal algıyı derinleştirmek için gri tonlarında seçebilirsiniz. Belenco Prestige koleksiyonundan Starlight rengi mutfağınızda doğal bir nötürleyici olarak çalışabilir.

Banyoda Doğal Işıltı ve Canlılık

İç mekan tasarımında cesur bir şekilde kullanmak için renklerin dilinden iyi anlamak gerekiyor. Pantone’nin uzun zaman sonra ilk defa yılın rengi olarak iki farklı renk belirlemesi ise bu cesur seçimleri bizler için daha kolay hale getiriyor. Sarı ve grinin doğal uyumunu en iyi yansıtacak mekanlardan biri de banyolarımız. Banyolarda doğal bir ışıltı ve canlılık sağlamak, yılın renkleri Illuminating ve Ultimate Grey ile mekanın ruhuna iyi adapte edilip diğer tasarım enstrümanları ile temaya uydurulabilir.

Banyoda bu dengeyi duvar ve zeminde gri, banyo aksesuarlarında sarı objeleri tercih ederek sağlayabiliriz. Ya da parlak sarı sabunluklar ve iç ısıtan yumuşacık banyo kilimleriyle Belenco Loft koleksiyonundan Metropol Grey rengini tezgahlarınızda kullanarak olağanüstü bir uyum ve doğal ışıltı ile gelen canlılık hissini yakalayabilirsiniz. Bu görünüm aynı zamanda kuvars yüzeylerin sağladığı temizlik hissi ve kullanım kolaylığı ile birlikte banyolarınızda ferahlatıcı ve enerjik bir hava yakalamanıza yardımcı olur.

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN