Milliyet - Belenco’dan Türkiye’de İlk! - NİSAN 2018

Türkiye’nin en büyük kuvars yüzey üreticisi ve ihracatçı markası Belenco, bu yıl İzmir’de 24’üncüsü düzenlenen Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’ndaki standında yeni koleksiyon ve teknolojilerini tanıttı.

Modern standında yerli ve yabancı konukların büyük ilgisiyle karşılaşan Belenco, Marble Fuarı’nda Türkiye’de ilk defa robot kolla üretilen uzun damarlı doğaltaş görünümlü kuvars yüzey ürünlerini sektörün beğenisine sundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Hande Peker Kuyumcu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek önemi anlaşılan kuvars yüzeylerde 100’ü aşkın ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Kuvars yüzeylerin tamamen doğal ve sağlığa zarar vermeyen özellikler taşıdığı bilgisini veren Kuyumcu, bu ürünlerin hijyenik, leke tutmayan ve hem yatay, hem de düşey yüzeylerde kullanıma uygun bir kaplama malzemesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de bir ilk

Kuvars yüzeyleri üretmek üzere, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 19 bin metrekaresi kapalı, 36 bin metrekaresi açık alandaki fabrikalarında hizmet verdiklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hande Peker Kuyumcu, “Belenco olarak yeni bir yatırıma imza attık. Türkiye’de ilk defa robot kolla uzun damarlı doğaltaş görünümlü kuvars yüzeyler üretiyoruz. Bu ürünümüzü Mayıs ayı itibariyle piyasaya sunacağız. 2018 yılında ikinci üretim hattımızı da devreye aldık. Yıllık 1 milyon 200 bin metrekarelik bir üretim kapasitesine ulaştık. 50 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerimizi ağırlıklı olarak Amerika ve Avrupa ülkelerine satıyoruz. İhracat anlamında kuvars yüzey üreticisi firmalar arasında birinci, Ege Bölgesi’ndeki genel sektörel sırlamada ise ikinci sırada yer alıyoruz. Türkiye’de metrekare üretim anlamında ise pazar lideriyiz” diye konuştu.

Yüzde yüz yerli bir firma olarak önemli istihdam sağladıklarını ve ülke ekonomisine katkı yaptıklarını da kaydeden Kuyumcu şöyle devam etti: “300’ü aşkın çalışanımızla son teknolojiyi kullanarak üretim yapıyoruz. Ürünlerimizde 15 yıl garanti veriyoruz. Geçtiğimiz yılı yüzde 50 büyümeyle kapattık. Bu yıl da sektördeki büyümemizi sürdüreceğiz. Hedeerimiz büyük; sektörde öncülüğümüzü devam ettirmek, başarımızı pekiştirmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda yeni ürün çalışmalarımız süratle devam ediyor. Artan üretim kapasitemiz ve genişleyen modern, inovatif ürün yelpazemiz ile 2018’de ihracatta büyüme planlıyoruz. Bir taraftan mevcut distribütörlerimiz ile olan iş hacmimizi artıracak, diğer taraftan ise yeni ihracat pazarlarında piyasa analizleri yaparak, doğru partnerleri bularak yeni pazarlarda da iş yapmaya başlayacağız. Amerika ve Kanada’nın yanında 2018’de Orta Avrupa, Uzak Doğu ve Avustralya gibi bölgeler ihracat odağımızda olacaklar”

AR-GE’ye özel önem veriyoruz

Dünyadaki trendleri takip ederek kendilerine özgü ürünler tasarladıklarını da kaydeden Hande Peker Kuyumcu, Arge’ye özel önem verdiklerini ve sürekli yeni koleksiyonlar geliştirdiklerini de vurguladı. Mutfak tezgahlarında sağlıklı, hijyenik ve gıda temasına uygun ürünlerin kullanılması gerektiğine dikkat çeken Hande Peker Kuyumcu, şunları söyledi: “ Bu anlamda Belenco Kuvars Yüzeyler sıvı emmeyen, gözeneksiz, kompakt yapısıyla leke tutmayan, bünyesinde mikroorganizmaların üremesine izin vermeyen, hijyenik bir yüzeydir. Belenco’nun hijyenik yapısı ve gıda temasına uygunluğu NSF tarafından onaylanarak, üzerinde yiyeceklerin güvenle hazırlanabileceği uluslararası NSF51 sertifikası ile belgelenmiştir. Tüketicilerin yıllarca kullanacakları bu tarz ürünleri satın alırken özellikle sağlığa uygunluğu konusunda bilinçli bir şekilde araştırma yapmaları gerekir”

4 Nisan 2018 Çarşamba

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN